Saturday 22 September 2012

Ψηφιακή περιήγηση στον Αη-Στράτη


Τον περασμένο Αύγουστο ολοκληρώθηκε η φωτογράφιση του νησιού μας από την εταιρία Greece Virtual.  Ο Δήμος μας έκανε δεκτή την πρότασή της για δημιουργία ενός εργαλείου ψηφιακής περιήγησης στις ομορφιές του Αη-Στράτη με σκοπό το εργαλείο αυτό να χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια των προσπαθειών για ανάδειξη και προώθηση του Αγίου Ευστρατίου ως ιδιαίτερου προορισμού για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού.

Με απλά λόγια, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να περιηγηθεί μέσα από τον υπολογιστή του ή ακόμα και από το κινητό του σε πολλά σημεία του Αη-Στράτη με την δυνατότητα να κοιτά δεξιά-αριστερά, πάνω-κάτω και να κάνει ζουμ σε πράγματα που του τραβούν το ενδιαφέρον. Θα χρησιμοποιηθούν πάνω από 75 φωτογραφίες 360 μοιρών για κάποιες από τις οποίες χρησιμοποιήθηκε μετεωρολογικό μπαλόνι το οποίο ανέβαζε την κάμερα μέχρι τα 120 μέτρα δίνοντας μια οπτική γωνία που ακόμα και για εμάς τους Αγιοστρατήτες είναι πρωτόγνωρη και μαγευτική.  

Καθώς γράφονται αυτές οι αράδες, ολοκληρώνεται η επεξεργασία των φωτογραφιών, των συνοδευτικών κειμένων και της μουσικής και σύντομα θα είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο.  Δείγμα της δουλειάς της Greece Virtual μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους www.greecevirtual.gr όπου θα δείτε αντίστοιχες δουλειές για την Αντίπαρο, την Λέρο, την Κω, του Λειψούς και πολλά άλλα μέρη.

Ο Δήμος έχει στόχο να εμπλουτίζει το περιεχόμενο της ψηφιακής περιήγησης καθώς υλοποιούνται έργα που θα αποτελέσουν επιπλέον κίνητρο για τον τουρίστα να επισκεφθεί το νησί μας. Τέτοια έργα είναι το πάρκο των φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών στα πλαίσια του Πράσινου νησιού, η διάνοιξη και σήμανση των μονοπατιών, τα έργα καθαρισμού και υποδομών στον παλαιό οικισμό και η αναστήλωση του ναού των 5 μαρτύρων. Πολύ πιθανό λοιπόν να ξαναδούμε τα παιδιά της Greece Virtual με τον περίεργο εξοπλισμό και το πολύ μεράκι ξανά στα μέρη μας.
Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες με την Greece Vitual επί το έργω.

Π.Κ.