Wednesday 29 October 2014

Νέο μήνυμα της προέδρου

Αγαπητοί συμπατριώτες,

  Φίλες και φίλοι του συλλόγου, ένα ακόμα ευχάριστο καλοκαίρι πέρασε για όποιους από εμάς επισκεφτήκαμε το νησί μας. Ήταν ένα καλοκαίρι με πολλές συναντήσεις, παραστάσεις και εικόνες, κολύμπι, καθώς και μπουνάτσες για αυτούς που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ψάρεμα αλλά και για τους εκδρομείς που χάρηκαν τα γαλανά και γάργαρα νερά των παραλιών του νησιού μας.
   Ήταν ευχάριστο το γεγονός ότι το καλοκαίρι κύλησε χωρίς έκτακτα γεγονότα όσων αφορά την υγεία των μόνιμων κατοίκων αλλά και των εκδρομέων, που παραβρέθηκαν στο νησί.
  Στις δραστηριότητες του συλλόγου μας διοργανώθηκε καλοκαιρινή λαχειοφόρος αγορά με μεγάλη προφορά δώρων από τους επιχειρηματίες του νησιού, αλλά και φίλων  του συλλόγου. Από όλο το Δ.Σ. του συλλόγου και εμένα προσωπικά στέλνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που μας στήριξαν με την προσφορά τους  αλλά και σε όσους ανταποκρίθηκαν πρόθυμα και θετικά στην προσπάθεια μας να ενισχύσουμε το ταμείο του συλλόγου.
  Οι προσφορές προέρχονταν από το Μιχάλη Κριαλή (το πρακτορείο εισιτηρίων στο λιμάνι του Λαυρίου), από τον Αντώνη Πανέρα, τον Μιχάλη Μπλέτσο, τα αδέρφια Γιάννη και Μαρία Κουτρούλη, τον Χαράλαμπο Παύλο, τον Θανάση Μωρέ, την Δέσποινα Ξεμαντήλωτου, την Ζωή Καιρού, την Βέρα και τον Δημήτρη Γιάννο, την Ζωή και τον Δημήτρη, την Κλαούντια Τσαρικτζιάν και τη Γιούλα Κουτσουρίδη.
  Θέλουμε να αναφερόμαστε σε ευχάριστα γεγονότα και ένα από αυτά είναι και η αιμοδοσία που έγινε φέτος στο νησί το καλοκαίρι στις 17 του Αυγούστου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς. Μαζεύτηκαν 28 μονάδες αίματος και προστέθηκαν στις ήδη υπάρχουσες της Τράπεζας Αίματος, που έχει δημιουργηθεί  για τους απανταχού Άγιο-Ευστρατήτες.
  Είμαστε αισιόδοξοι και θέλουμε να πιστεύουμε ότι το μήνυμα της προσφοράς αίματος έχει περάσει και στις νέες γενιές, αφού ένας σημαντικός αριθμός των αιμοδοτών μας είναι νεαρά μέλη του συλλόγου. Οι νέοι λοιπόν δίνοντας ένα τεράστιο δίδαγμα ζωής προσκαλούνται να έρθουν κοντά στον σύλλογό μας σε μία προσπάθεια να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και ενδιαφέροντα. Ας μην μένουμε μόνο στη επαφή του καλοκαιριού. Παρά τις έννοιες και τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης μην ξεχνάτε ότι ο Σύλλογος προσπαθεί να γίνει ένας ζωντανός συνδετικός κρίκος μαζί με την αγάπη μας για τον τόπο μας, το νησί του Άη Στράτη.

Με εκτίμηση,

Η πρόεδρος
Σοφία Σιώνα